Плевнелиев, вместо да отговори за гръцките имоти, плаши със съд 14.10 | 19:21

Президентът се жалва и притеснява за доброто си име

От Антония Михайлова

"Атаките срещу президентската институция очевидно целят предизвикване на хаос в държавата и отклоняване на вниманието от реалните проблеми, които българското общество посочва".

Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава, изпратено до медиите. Заявлението идва, след като тази сутрин TV7 излъчи разследване, разкриващо как президентът е изнесъл 1,5 млн. лева неясно как през българската граница, за да си купи къща в Гърция. Екипът на медията засне собствеността на държавния глава, която представлява няколко доста луксозни сгради.

От своя страна журналистът Николай Бареков поиска оставката му - това се налага, защото докато е работел за германска фирма (става дума за фирмата "Линдер”) настоящият президент е взел тлъста комисионна от сключен договор за 600 хил. лв. между германската компания и българска фирма.

Вместо да даде отговори откъде разполага с въпросната сума, за да си купи имот в чужбина, президентът изпрати до медиите съобщение, в което твърди, че "през последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу президента, която отдавна премина всякакви граници."

Според изявлението на президентството се разпространявала невярна и манипулативна информация, като не се изяснява и разкрива фактите, излъчени от телевизията, които бяха аргументирани с документи.

Всичко било с цел уронване доброто име на президента, в отговор на открито изразени от президента позиции, като не се уточнява кои точно. 

"Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес", се посочва в съобщението, разпространено от прессекретариата на държавния глава.

Водещи

Най-четени