Повторно назначиха Писанчев за временен шеф на ДАНС 21.06 | 15:55

Той е готов да поеме поста и за постоянно

От Десислава Маданска

Владимир Писанчев бе назначен повторно за временен шеф на ДАНС. С документа от 20 юни 2013 г., публикуван на сайта на Министерския съвет, той поема "функциите на председател на Държавна агенция "Национална сигурност" до избирането на нов председател на агенцията", информира bTV.

Владимир Писанчев се издигна до поста зам.-председател на ДАНС през април миналата година след оставката на Иван Драшков. Той пое управлението на агенцията като временен председател преди три седмици, след като предишният ѝ шеф Константин Казаков подаде молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му.

Като причина той изтъкна, че ДАНС е специализиран орган към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност и министър-председателят трябва да има възможност да избере екип, с който да постигне целите на правителството, се казва в изявлението.

След срещата си с вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник Писанчев обяви, че е готов да поеме председателския пост в ДАНС за постоянно.

Водещи

Най-четени