Погват ТИР-овете и автобусите заради честите катастрофи 07.10 | 11:08

Основните причини за възникналите инциденти с товарни автомобили са неспазване на времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол

От Кремена Бедерева

Във връзка с членството на Република България в европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL от 6 октомври 2014 г. до 12 октомври 2014 г. на територията на всички държави-членки ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите. Това съобщиха от ОД на МВР Сливен.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите се налагат поради факта, че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили, последиците и броя на убитите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

От началото на 2014 година до края на септември на територията на ОДМВР-Сливен са възникнали 5 ПТП с автобуси при които имаме 1 ранен, а с товарни автомобили са възникнали 87 ПТП с 13 ранени.
Проверките ще се извършат съвместно с РД "Автомобилна администрация”- Сливен по метода широкообхватен контрол.

Водачите ще бъдат проверявани за употреба на алкохол, спазване на ограничението на скоростта, застраховка "Гражданска отговорност”. Ще се следи и за други нарушения. Проверките ще продължа през цялата седмица от 6 до 12 октомври.

Предвижда се в екипите при проверките да вземат участие и служители на икономическа и криминална полиция.

Водещи

Най-четени