Подобрява се състоянието на болния от малария мъж 22.11 | 13:59

Лекарите увериха, че опасност за живота му няма

От Теодора Кокаланова

Подобрява се състоянието на болния от малария пациент, който постъпи във Военномедицинска академия със съмнения за ебола. За щастие лабораторните изследвания показаха категорично, че мъжът не е заразен със смъртоносния вирус

57-годишният българин продължава своето лечение в Инфекциозна болница към ВМА и все още не жалае да разкрие самоличността си, съобщи Нова телевизия. След като стана ясно, че той не е болен от ебола, а от малария, състоянието му се влоши за кратко, но в момента е стабилно.

"Опасност за живота му няма. Чувства се значително по-добре", каза Камен Плочев, началник на Клиниката по инфекциозни болести към ВМА. По думите на специалиста след лечението мъжът ще се върне към нормалния си начин на живот. 

От здравното ведомство са категорични, че е необходима разяснителна кампания сред населението, за да бъдат по-добре информирани гражданите, относно как е възникнала ебола, как се разпространява и как можем да се предпазим. 

Поради тази причина на сайта си Министерството на здравеопазването публикува информация от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) за 2014 година. 

Водещи

Най-четени