Полицията и видеокамери зорко наблюдават абитуриентите 16.05 | 17:27

С допълнителни мерки започва сезона полицията

От Елена Коцева

От Главна дирекция "Охранителна полиция" предприемат допълнителни мерки за охрана по време на абитуриентските балове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От дирекцията организират срещи с училищните ръководства и органите на местно самоуправление за съвместни действия и по време на баловете.

Екипи на полицията приоритетно ще бдят за реда в районите на училищата, маршрутите на придвижването на абитуриентите и местата на баловете.

Проверяват се увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и др.) като специално внимание се обръща на пропускателния режим, добавят от МВР.

В тази връзка са проведените срещи с ръководители на частни охранителни фирми.

При организирани екскурзии, съвместно с училищата и организаторите се уточняват местата, където ще пребивават празнуващите и маршрутите за придвижването им. Служители на "Пътна полиция'' извършват проверки за техническата изправност на автобусите и инструктират водачите.

Превозването на абитуриенти ще бъде документирано с видеокамери.

''Пътна полиция'' припомня, че най-тежките катастрофи с абитуриенти и съпровождащи ги през последните години са настъпили след края на баловете в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, при управление на автомобили от употребили алкохол, неправоспособни и движещи се с превишена скорост шофьори.  

Водещи

Най-четени