Пореден сигнал за бомба в столичен Mall 08.12 | 14:37

Снощи двама непълнолетни са се обадили от уличен телефон на 112, че има поставено взривно устройство

От Кремена Бедерева

Служители от Пето районно управление в столицата задържаха двама непълнолетни след сигнал за поставено взривно устройство в столичен Mall, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 7 декември около 20.40 ч. на тел. 112 от уличен телефон бил получен сигнал за поставено взривно устройство в столичен Mall.

От проведените оперативни мероприятия бил установен адресът, където се намира телефонният апарат и на място незабавно бил изпратен автопатрул от Пето районно управление.

Пристигналите служители забелязали в непосредствена близост до телефона двама младежи, които при извършената проверка не представили документи за самоличност.

Двете момчета били отведени в районното управление за установяване. Оказало се, че едното е на 15 години, а другото на 16 години. В присъствието на инспектор от детска педагогическа стая и родител, 16-годишният признал за извършеното криминално деяние.

Двамата непълнолетни били задържани с полицейска мярка за 24 часа в Пето районно управление. Работа по случая продължава.

В края на ноември Mall Сердика бе заплашен с бомба в рамките на два дни, а хората от столичния търговски център бяха евакуирани. Първият анонимен сигнал бе подаден на 25 ноември, когато отново имаше сигнал за бомба в мол "Сердика”, който се оказа фалшив. Сигналът отново беше подаден от женски глас. 

Дни по-рано пък имаше сигнал за бомба в друг столичен мол - Mall of Sofia, който се намира на бул. "Александър Стамболийски”. Търговският център беше затворен за кратко.

Водещи