Постоянен арест за банковия обирджия във Враца 05.10 | 12:52

Той е обвинен за въоръжен грабеж на инкасо-автомобил

От Гергана Златкова

Съдебен състав на Окръжния съд във Враца определи днес постоянна мярка "задържане под стража" за Иван Иванов (30 г.), жител на София, обвинен, че участвал във въоръжения грабеж на инкасо-автомобил, извършен на 1 октомври пред банков офис в града.

Заседанието на съда се състоя при закрити врата.

Иванов е обвинен, че на 1 октомври в съучастие с братята Людмил Георгиев (38 г.), жител на Враца, и Христо Георгиев (41 г.), жител на София, който е и бивш служител на МВР, са нападнали Г. Ц., служител на охранителна и инкасофирма, и извършили въоръжен грабеж на сумата от 91 000 лева, собственост на търговска фирма.

Грабежът стана в момент, когато охранителят е трябвало да предаде инкасираната сума пари в нощния трезор на банковия офис на "Интернешънъл Асет банк" във Враца. На 3 октомври след процесуално-следствени действия са задържани Иван Иванов и Людмил Георгиев.

В тях е намерена и е иззета малка част от откраднатите пари. Георгиев е направил самопризнания, той е с чисто криминално минало и затова е освободен под парична гаранция 1000 лева.

На Иванов с прокурорско определение бе наложен 72-часов арест, а вчера прокуратурата внесе искане и за постоянното му задържане. Мъжът е криминално проявен - има осем присъди за кражби, една от които е квалифицирана като грабеж, посочи днес говорителят на съда Снежана Наумова.

Той е с постоянен адрес в столицата, но често сменявал местоживеенето си и затова съдът е преценил, че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, което е довело до налагането на най-тежката мярка за отклонение, уточни тя.

Третият заподозрян за участие във въоръжения грабеж - Христо Георгиев, се укрива от органите на МВР и е обявен за общодържавно издирване.

Водещи

Най-четени