Постоянно постъпва нова информация за атентата в Бургас 11.10 | 15:40

Цветанов не разкрива дали има трети заподозрян за атаката

От Елена Кирилова

Всеки ден в българските служби постъпва и се обработва нова информация, свързана с терористичния атентат на летище "Сарафово”. Това обясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус”.

Той бе категоричен, че данните не могат да бъдат оповестявани публично, тъй като са събрани към момента, а не защото не бива да са достъпни за медиите. Реалната причина е, че от тази информация се интересуват и други хора, които също за заинтересовани от това как върви разследването по случая.

Цветанов каза, че българските и чуждите служи са "обнадеждени”, но не могат да оповестяват публично въпросните данни.

"Винаги постъпва нова информация, която веднага се обработва, но не мога да кажа нищо повече и това е съвсем разбираемо. Мога да кажа, че за периода от момента на атентата досега сме свършили много по обем работа. Не бих казал, че имаме трудности”, обясни министърът.

Според него работата с евроатлантическите партньори върви перфектно. Фактът, че терористичната атака е подготвена извън България и е извършена от хора, които не живеят у нас, обемът на работата по разследването е изключително голям, поясни Цветанов.

Той не пожела да разкрие дали има трети заподозрян за атаката на бургаското летище и колко са всички заподозрени лица.

Водещи

Най-четени