Потресохме света за пореден път с жестокост към животните 13.06 | 17:31

Подписки от цял свят искат справедливост за влаченото с кола куче

От Христина Рафаилова

Потресаващото деяние на българина, убил кучето си, влачейки го, завързано за колата, потресе целия свят. Защитници на животните и тези, които не проявяват търпимост спрямо жестокостта, от цял свят стартираха инициативи с цел Райчо Иванов да получи най-тежко наказание за гнусното си деяние. 

Две отделни подписки бяха стартирани онлайн с искане убиецът на кучето да бъде санкциониран така, че наказанието му да отговаря на жестокостта, с която се е отнесъл с животното. 

Инициаторите на едната петиция разказват историята за потресаващия край на животното. Под нея са сложили подписите си над 6700 души от цялото земно кълбо. 

Другата подписка е парафирана от близо 10 000 души. Тя е адресирана и до премиера Пламен Орешарски, президента Росен Плевнелиев и до министрите, които имат отношение по случая. 

"Потресени сме от изключително жестокото престъпление", заявяват организаторите. Също така инициаторите искат възможно най-строгата санкция за Иванов, която според НК е 3 години затвор. Те настояват и организациите за защита на животните да получат неоспорима власт да поемат отговорността за домашни любимци – жертви на жестоки стопани, както и на бездомни животинки – жертви на насилие.

Махатма Ганди е казал: "За величието и моралния прогрес на дадена нация може да се съди по това как се отнася към своите животни. България, светът те наблюдава!", заявяват инициаторите на подписката. 

Водещи

Най-четени