Похитителите на децата карали едното да бяга пред колата 02.01 | 16:07

Районна прокуратура Пловдив е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с отвлечените деца в село Ягодово

От Кремена Бедерева

Районна прокуратура Пловдив е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с отвлечените деца в село Ягодово. Това съобщи за Радио "Фокус" Пловдив прокурор Галина Андреева, говорител на прокуратурата.

Съставът е квалифициран заради малолетните деца, тъй като става дума за противозаконно лишаване от свобода. Законът предвижда от 3 до 10 години затвор за извършител, ако бъде установен.

Трите сурвакарчета на 10, 11 и 12 години вървели по пътя, когато до тях спрял лек автомобил Golf, в който се возели още двама души. Водачът излязъл от колата и почнал да навиква малолетните деца, след което взел сурвачката на едното и започнал да го удря с нея.

После набутал трите момченца в багажника. Карал с тях няколко метра, след което спрял, оставил двете деца на пътя, а третото накарал да бяга пред нея.

После отново го затворил в багажника и го върнал при другите две деца, там, където ги бил оставил, и ги пуснал да си ходят. Сигналът до полицията вероятно е подаден от родителите, каза Андреева.

Децата от ромски произход били много изплашени. Извършителят се издирва от полицията. Задържан е единият от спътниците на извършителя.

Водещи

Най-четени