Почти било приключило разследването за убийството на Мирослава 11.01 | 15:20

Надяваме се да бъдат разкрити убийците, сподели майката на момичето

От Кремена Бедерева

Почти е приключило разследването за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, съобщи на БТА окръжният прокурор Пламен Найденов.

Очакват се още няколко материала, за да бъде комплектовано делото.

Утре (12 януари) се навършва една година, откакто трупът на девойката бе открит в землището на пернишкото село Планиница. Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември 2011 г. , след тренировка на път към дома й.

Тялото й бе открито на 12 януари 2012 г. Единият от заподозрените извършители - Стойчо Стоев - Чочо, се самоуби, на втория уличен Марио Любенов - Заека е предявено обвинение за престъпление по чл.142 ал.2 и по чл.116 от НК.

Междувременно Любенов бе осъден от Пернишкия окръжен съд на пет години лишаване от свобода заради лаборатория за фалшиви пари.

Надяваме се да бъдат разкрити убийците, сподели пред БТА майката на Мирослава - Емилия Шумкова. Семейството настоява за справедливо възмездие за извършителите. Близките на Мирослава са убедени, че е имало и други помагачи при убийството.

В края на миналата година майката на втория уличен - Заека, заяви, че синът й няма участие в убийството на Мирослава. "За последно го видях на 6 октомври, когато бях на свиждане в Ловеч, в психиатричната клиника в затвора. Има реална опасност за живота му, не беше в никак добро състояние, беше с пукнат нос, поставиха го в тежък режим – в компанията на рецидивисти, на хора с тежки присъди. Подложен е на заплахи и нападения”.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година, а тялото ѝ бе открито на 12 януари.

Заека е единственият обвиняем за извършител на убийството. Другият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби пред очите на полицаите при извършване на повторен оглед на дома му.

 

Водещи

Най-четени