Пращат ни на психотест, преди да ни дадат шофьорска книжка 01.12 | 15:35

И ако Ви се струва, че идеята е екзотична - грешите! Преди години в България всеки шофьор е преминавал задължителен психотест

От Кремена Бедерева

Психотест за всеки шофьор! Идеята идва след зачестилите инциденти на пътя и черната статистика, в която почти всеки ден се записва нова жертва.

От Асоциацията за психологически изследвания и анализи са категорични, че водачите на автомобили, трябва да преминават освен задължителен медицински преглед и проверка на психическото здраве, съобщава TV7.

Крясъци, сбивания, агресия на пътя и катастрофи - всичко това е част от ежедневието на всеки активен шофьор.

През лятото на 2011 г. спор между шофьори завърши с фатален край. Водач на лек автомобил спира на светофар. След размяна на реплики през прозорците на автомобилите, 30-годишен мъж вади пистолет и прострелва колегата си на пътя. Този и още много други подобни случаи са причина психолози да поискат задължителни прегледи за всеки шофьор.

И ако Ви се струва, че идеята е екзотична - грешите! Преди години в България всеки шофьор е преминавал задължителен психотест. Сега обаче водачите категорично отхвърлят идеята.

И така идея след идея, а жертвите на пътя се увеличават. От януари досега 571 души са загинали на пътя. За сравнение - миналата година са били 510.

Водещи

Най-четени