Преди взрива е имало спор между атентатора и един от загиналите 24.07 | 18:07

Разказ на съпругата на загиналия мъж

От Андриян Георгиев

Съпругата на един от израелските туристи, загинали по време на терористичната атака в Бургас, твърди, че няколко минути преди взрива нейният съпруг се е скарал с терориста заради местата в багажното отделение на автобуса, пише руският сайт Newsru.com, цитирайки израелската версия на сайта.  

По думите на Галит Коланги, която се намира на лечение в клиника по изгаряния в израелска болница, след като израелските туристи се качили в автобуса, към автобуса се е приближил непознат, който извадил няколко куфара и сака от багажното отделение и на тяхно място сложил своя багаж.    

Израелците, които са станали свидетели на това, са изискали от мъжа да си махне багажа, но той започнал да спори с тях. Сред хората, които започнали спор с предполагаемия терорист, бил и съпругът на Галит - Ицхак Коланги. 

Докато атентаторът и туристите спорили, взривът избухнал. Галит изрази предположения, че съучастник на терориста, който е наблюдавал от разстояние какво се случва, дистанционно е задействал взрива.     

Руският сайт пише, че по-рано се е появила информация, че загиналият атентатор е дошъл в България от Румъния, като с него е пътувала жена, като той е говорил доста добре руски.  

Според израелските медии свидетелските показания на жената се проверяват в момента, заедно с информацията, че е възможно предполагаемият терорист да се е опитал да наеме автомобил на летището.

Предполага се, че ако терористът се е опитвал да наеме автомобил, той не е подготвял самоубийствено нападение.

Според британското издание Daily Mail терористът, командвал нападението в Бургас, се смята за най-голямата заплаха за предстоящите летни Олимпийски игри в Лондон, които се откриват в края на седмицата. 

Водещи

Най-четени