Президентът отказа да оцени първите 100 дни на правителството 19.09 | 17:33

"Това не го разбирам", коментира Плевнелиев изказването на Орешарски, че е победен страхът

От Кремена Бедерева

Президентът Росен Плевнелиев отказа да дава оценка на първите сто дни на правителството.

Президентът каза, че народът ще направи своята оценка, но той се радва, че е направен отчет за работата на правителството досега и че този отчет е публичен.

"Това е много съществена част от демокрацията и възстановяването на доверието към гражданите, към политиците. Важно е, каквото е свършено, да се чуе от хората. Оттам нататък гражданите сами ще преценят, те ще направят своята оценка", каза Плевнелиев.

По повод думите на премиера Орешарски, че един от основните успехи на правителството е, че е победен страхът, президентът каза, че трудно може да разбера от отчетеното, че някакъв страх е победен и че хората могат да дишат по-спокойно – "Това не го разбирам.”

Той смята обаче, че случилото се е креативно, а именно хората да могат да чуят от политиците какво са им обещали и какво са свършили.

"По отношение на работата на правителството - това, което ме притесняваше в началото, беше, че БСП и ДПС излязоха с някаква политика, а чак след това се заговори за плана "Орешарски”. Надявам се обаче това, което са обещали на хората, да го изпълнят", допълни президентът.

Плевнелиев откри праисторически плиоценски парк край с. Дорково, община Ракитово. Паркът е изграден по проект на община Ракитово, на стойност повече от два милиона лева, които са осигурени по оперативната програма "Регионално развитие".

В своето приветствие пред присъстващите на събитието президентът Росен Плевнелиев определи парка като уникален за страната ни и Европа интерактивен музей.

Водещи

Най-четени