Президентът с тайна завера с Георги Близнашки 29.10 | 09:27

Сценарият как точно Росен Плевнелиев да атакува отново депутата Делян Пеевски е бил обсъден на тайна завера миналия четвъртък

От Кремена Бедерева

Сценарият как точно Росен Плевнелиев да атакува отново депутата Делян Пеевски чрез реанимиране на случая пред Конституционния съд е бил обсъден на тайна завера миналия четвъртък, съобщава в. "Монитор".

Срещата се е състояла в един от кабинетите на бившия червен депутат и преподавател по конституционно право Георги Близнашки в Софийския университет.

Неговият асистент в Алма матер – Наталия Киселова, е и юридически съветник на Плевнелиев.

На секретната сбирка е било обсъждано по какъв начин името на депутата от ДПС отново да бъде изведено на дневен ред, като на срещата е присъствал и приближеният до покойния вече експремиер на България Андрей Луканов Пенчо Пенев.

Той бе министър на правосъдието в първото правителство на Луканов, впоследствие пое вътрешното министерство и остана на този пост и при втория кабинет. След това при Димитър Попов отново пое правосъдния ресор, докато не акостира в КС.

По Татово време пък е бил зам.-председател в Софийския окръжен съд. Според източниците на "Монитор" по време на обсъждането Киселова е напуснала бясна кабинета на Близнашки.

Водещи

Най-четени