Преля река в Монтанско 16.09 | 11:00

Прекъсната е връзката за Бойчиновци

От Теодора Кокаланова

Едвам отърсили се от водния ад, сполетял ги в началото на месеца, Берковица и Монтана са изправени пред ново водно предизвикателство. Часове обилният дъжд отново не спира и създава поредната порция главоболие на монтанчани. 

Една от реките, които се вливат преди моста в Криводол е преляла и в момента мостът е залят и от двете страни. Прекъсната е връзката за Бойчиновци и Монтана. "През населеното място се изгражда нов голям мост, а преди него има друго съоръжение, което при обилни дъждове прелива", заяви кметът на община Криводол Петър Данчев. 

По думите му има потенциална опасност от заливане на къщи и земеделски площи. "В Големо Бабино има залята стопанска постройка", допълни общинският кмет. Той посочи, че река Лева идва от Враца и минава през Криводол. Другата река е Ботуня и идва от Вършец, от Берковския балкан, предаде агенция "Фокус". "Връзката на двете реки е точно преди този мост, който сега се ремонтира, прави се 8 метра широко пътното платно", уточни Данчев. 

Кметът заяви, че старият мост е направен от АПИ и при повишаване нивото на реката се залива. "Изградена е корекция на река Лева. Прави се и корекция и от другата страна около стадиона", отбеляза той. Данчев успокои, че засега няма опасност от заливане на къщи, но зависи от това колко вода ще дойде от Вършец и от Лева. 

Водещи

Най-четени