Премиерът не може да спи - разтревожен е от земетресението 29.05 | 15:10

Борисов иска парламентът да се произнесе за състоянието на мостовете

От Кремена Бедерева

Премиерът Бойко Борисов ще настоява парламентът да се произнесе по темата със състоянието на мостовете в страната и укрепването на тези съоръжения, предаде Агенция "Фокус”.

"От снощи мога да кажа, че не мога да спя. От наводненията, от земетресението, което на място видях, съм истински разтревожен", каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти на инспекция на първия етап от изграждането на антидопингов център.

По отношение на състоянието на мостовете и срутилия се мост в столицата, премиерът каза: "Престъпно е отношението към тези съоръжения толкова години. Какво са правили с тях - каквото правеха на бул. "Брюксел”. Като се появят дупки, ги кърпят, докато не седнаха и не го направиха както трябва. Когато закърпят дупките зимно време, те се отварят. Лугата и водата тече, компрометира бетона, арматурата и мостовете са заминали", обясни Борисов.

"Предложил съм, и в четвъртък Дянков и Павлова, а и аз, ако мога, ще отидем в парламента и ще поискаме - всички парламентарни групи да се произнесат по тази тема. Ако сега обявим конкурс, ще минат поне няколко месеца, а има силен трафик и рискът е огромен.

В парламента ще поискаме - да не се политизира въпросът, а да излезем с едно решение и всички парламентарни партии да изберат по един представител, който разбира, бързо да отидат, да изберат няколко фирми, и още след събота и неделя, да започнат да укрепват съоръжението", каза Борисов.

Това е много тежък ремонт, за много пари, но ако не направим това, няма смисъл да правим магистрали, каза Борисов.

По отношение на това, което партия ГЕРБ са дали, за да подпомогнат бедстващите в село Бисер и в Перник, Борисов обясни – "Това е червен регион и въпреки всичко - ние даваме пари. 300 000 сме дали от партията, а те колко са дали? Нека си върнат бонусите.

Водещи

Най-четени