Приютът на отец Иван в Нови Хан остана без ток 25.06 | 10:53

Храмът дължи на енергото 8 хил. лв. - сметките не са плащани от 3 месеца

От Кремена Бедерева

168 души в приюта на отец Иван в Нови Хан са без ток вече пет дни. Храмът дължи на енергото 8 хиляди лева. Сметките не са плащани от три месеца, съобщава bTV.

В приюта живеят и 74 деца, за които се грижат възрастните. Отглеждат и животни. Заради липсата на електричество хладилниците не работят и не купуват месо и затова храната е предимно постна. Готвят и месо от фризерите, които се размразили по-бавно.

 

Това обаче не е единственият проблем за приюта. Сградата му бе изградена без разрешително, но вече се строи нов дом за живеещите там. Според отец Иван новата сграда в местността Побит камък ще бъде готова след няколко месеца.

 

Той обаче се похвали, че построената без разрешение сграда на приюта е устояла на силния трус от 5,8 по Рихтер, регистриран на 22 май.

Сградата на военните в село Бозяковци, които бе отпусната на живеещите в приюта, обаче няма течаща вода. Според отец Иван ще му бъде трудно да се съберат средства за канализация, както и да се грижи за нея.

Отец Иван се сблъска с още един проблем - мнима монахиня, събирала дарения от негово име. Напредък в разследването по случая обаче няма.

Водещи

Най-четени