Приятелят на Валя: Много лъчезарно момиче. Крояхме планове за бъдещето 29.04 | 08:27

Валентин посочи, че много неистини се изговарят за любимата му

От Цанка Донкова

Приятелят на изчезналата 25-годишна медицинска сестра Валентина Иванова - Валентин Георгиев, е убеден, че любимата му не е посегнала на живота си.

"Тя винаги е усмихната, с добродушен характер. Винаги е гледала да помага и с образованието беше доста добре. Интелигентно момиче, с планове за бъдещето", заяви той в ефира на Нова телевизия.

Приятелят ѝ посочи, че много лъжи са се изказали по неин адрес. Той призова да се уважава личната им драма.

"Много я обичаме всички и се надяваме да е жива и здрава. Това, което е по вестниците и във Facebook - тези неистини, ако може да спрат да се измислят", помоли Валентин.

Той подчерта, че с Валя са кроели планове за съвместното им бъдеще – и краткосрочно, и дългосрочно.

"Почнахме да правим планове за ремонт на къщата, да се женим след време, за яйцата на Великден. От деня, в който аз се запознах с нея, пламна тази любов наша и до последния ден, в който се видяхме, не съм мислил, че тя може да направи нещо срещу живота си", убеден е мъжът.

Според него Валя не се е държала по-различно в последните дни. За последно той я е видял в неделя (13 април). А медицинската сестра е в неизвестност от 15 април.

Валентин се надява, че Валя е някъде жива и здрава. Той посочи, че когато няма нищо конкретно, това му дава сила. До момента никой не му се е обаждал.

Относно публикациите за Валя, които са се появили в медийното пространство, Валентин отказа да коментира всяко нещо отделно, но посочи, че по-голяма част от тези неща са неверни.

С апел към "добрите хора" приятелят на медицинската сестра призова за "човещинка" към личната им трагедия.

Валентин уточни още, че Валя рядко се е качвала в таксита.

"Когато е излизала с приятелки или когато се е прибирала, избягваше да ходи с таксита. Обаждала ми се е аз да я взема или някой мой приятел", заяви той.

Приятелят на Валя изключва версията за трети човек. Според него майката на момичето е изразила подобно мнение, тъй като е била в стрес.

Имахме покана да отидем в Австрия при майка ѝ да отпуснем. Не вярвам, че има намеса на 3-ти човек.

Той посочи, че познава лекаря, при когото Валя е работила от около 4 години. Стоматологът, колега на Валя, също не приема, че момичето може да е посегнало на живота си.

"Ако имах някаква идея, че нещо такова може да се случи, щях да говоря с нея", заяви той.

1265661

Водещи

Най-четени