Продължава търсенето на телата на тримата изчезнали от село Винево 27.04 | 11:33

Започва постепенното изпускане на водите на язовира

От Теодора Кокаланова

Подновено е  търсенето на телата на тримата души от семейство Рамадан, изчезнали край хасковското село Винево. "Взето е решение за постепенното изпускане на водите на язовира край Винево. Водата от язовира се изпуска по малко", съобщи кметът Фикрет Исса. 

Според нея водата трябва да бъде изпускана около седмица, за да може да спадне нивото й, защото в язовира постоянно се стича вода. По думите на специалистите няма да има ефект от водолазите, които все още не са се включили в търсенето, заради мътната вода.

За по-лесното претърсване на реката, се използват 4 багера, както и хора с резачки, които разчистват дървета, храсти и камъни, намиращи се в корито й. На мястото е и специално обучено куче. "В самата река има лодки, със специално обучени хора. Някои от тях влизат до кръста, където водата позволява", обясни Фикрет Исса. 

Претърсването започна от моста, при който се случи трагичният инцидент, премина към устието на язовира и достигна до областта след язовира. 

56-годишният мъж, неговата дъщеря и 4-годишното му внуче изчезнаха след като колата им бе отнесена от пороя на моста от придошлата река в нощта на четвъртък срещу петък (24 април).

В търсенето на телата на тримата изчезнали са включени екипи на гражданска защита, полицията, пожарната и доброволци, които търсят усилено изчезналите. 200 души се включиха в претърсването с надежда за добра развръзка около случващото се край село Винево, информира агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени