Прокуратурата: Ще има още обвиняеми за АЕЦ „Белене“ 19.10 | 17:23

Петър Димитров не е последният, имената на другите засега остават в тайна, обяви Румяна Арнаудова

От iNews.bg

Обвиненията, които прокуратурата повдига за неизгодните сделки около проекта АЕЦ "Белене", не са изчерпани. До момента по досъденбото производство са привлечени под отговорност трима души – бившите шефове на НЕК Любомир Велков и Мардик Папазян, както и бившият енергиен министър Петър Димитров. "Не е изчерпан кръгът на обвиняеми лица по случая АЕЦ "Белене”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Тя обаче отказа да назове имена и бе категорична, че прокуратурата няма да ги обявява предварително, защото не е редно. "Лицата ще узнаят, когато бъдат призовани в качеството им на обвиняеми”, каза тя.

По повод повдигнатите днес обвинения към Петър Димитров, Арнаудова обясни, че той е бил длъжен да упражнява непрекъснат контрол върху длъжностните лица, тъй като към онзи момент 2007 г. министърът на икономиката и енергетиката е упражнявал правата на едноличния собственик на капитала в НЕК. "Той е принципалът на това дружество и по закон, и по правилник, и по правилника за упражняване на правата на държавата в търговски дружества с държавно имущество, той има много задължения за това да осъществява непрекъснат и последователен контрол”, обясни тя.

Водещи

Най-четени