Прокуратурата иска 3 години пробация за Волен Сидеров 07.07 | 14:44

Протестира срещу решението на САС депутатът да полага обществен труд само 2 години

От iNews.bg

Прокуратурата внесе протест срещу определението на градските магистрати, с което се отказва увеличаване на наказанието на депутата от "Атака” Волен Сидеров. Обвинението протестира срещу решението на Софийския апелативен съд (САС) в част, в която отказва да увеличи размера на наказанието на Сидеров за няколкото случая на хулигански прояви на 3 години. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

В протеста пред апелативните съдии се настоява да се измени определението на САС, като определеното общо най-тежко наказание пробация за срок от 2 години бъде увеличено на 3 години пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично за срок до 3 години; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години; поправителен труд, който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения (Народно събрание на РБ) и да включва удръжки върху трудовото му възнаграждение от 25% в полза на държавата за срок от 2 години, настоява обвинението.

Увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение, заявиха от прокуратурата.

Припомняме, че Софийски градски съд обедини в една петте присъди на Волен Сидеров и реши да го накаже с орязване на депутатската му заплата. Така през следващите 2 години депутатът няма да получава една четвърт от месечната си заплата.

 

Сидеров пет пъти се споразумя с прокуратурата като призна вината си. Той се призна за виновен за нахлуването си в НАТФИЗ, са скандалите на столичната улица "Раковски", пред парламента и в Батак през 2011 г. Сидеров беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай и за инцидента на летище Варна. 

Водещи

Най-четени