Прокуратурата разследва още петима за расова омраза 05.11 | 13:13

Сред тях е Бисер Миланов - Петното

От Христина Рафаилова

Още 5 души ще бъдат разследвани за подбуждането на расова омраза, след като преди ден прокуратурата образува досъдебно производство срещу зам.-шефа на ВМРО Ангел Джамбазки по същата причина.  

Сред тях е Бисер Миланов, известен като Петното. Той, Цветан Бонев, Николай Илиев, Деян Стефанов, Петър Цонев ще бъдат разследвани, че чрез слово са провокирали расова нетърпимост и дискриминация. 

Досъдебното производство е образувано заради това, че петимата на 2 ноември са обикаляли с кола около столичната джамия "Баня Баши" и с два мегафона са призовавали гражданите към саморазправа. 

"Така не могат да продължават тези неща. Време е да се събудим. Ето ги черните, които виждате. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните." Думите са отправяни към множество хора, сред които е имало и лица от афроамерикански произход, гласи текстът на обвинението.

Изказванията на петимата, както и на Джамбазки бяха провокирани от нападението, извършено срещу студентката Виктория Христова, извършено от алжиреца Салахедин бин Аладин. 

Водещи

Най-четени