Прокуратурата установи - Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си 06.04 | 18:00

На Илиева е наложена мярка за неотклонение "подписка"

От Ивелина Георгиева

Бившата изпълнителна директорка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си за висше образование, придобита в университет в Берлин. Това стана ясно от разследване на районната прокуратура в София, съобщава БТА.

Илиева се е записала да учи във Висшия институт по техника и икономика в Берлин, но никога не е посещавала лекциите, става ясно от съдебната поръчка пристигнала от Германия.

Тя е обвинена още и за четири фалшиви документа, които е представила пред министерството на образованието, за които обаче все още няма данни, кой ги е съставил.

На Калина Илиева е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Бившата шефка на ДФ"Земеделие" твърдеше, че има диплома за магистър по икономически комуникации, придобита в университет в Берлин и легализирана в МОМН у нас.

Илиева беше отстранена от поста изпълнителен директор на ДФ"Земеделие" заради съмнения с легитимността на нейната тапия за висше образование и заради това, че до последно кри бременността си от земеделския министър Мирослав Найденов като представяше болнични листове с друга диагноза.

Водещи

Най-четени