Прокурорска проверка грози Центъра за градска мобилност 17.12 | 13:24

Причината е обсебването на площада до Народнив театър "Иван Вазов"

От Цанка Донкова

Прокурорска проверка грози Центъра за градска мобилност. От Софийския обществен съвет са поискали такава заради опита на дружеството да обсеби площада до Народния театър "Иван Вазов" от страната на ул. "Кузман Шапкарев", съобщават от съвета.

"С настоящия сигнал призоваваме да извършите задълбочена проверка за установяване на причините, довели до престъпването на нормативните процедури от скандалното общинско дружество, виновните за злоупотребата с власт лица, както и състава по НПК, за който нарушителите следва да бъдат подведени под отговорност за лошото управление на общинското имущество, ако изобщо е допустимо посоченото търговско дружество да разполага с такива пълномощия по разпореждане с общинска собственост", се посочва в част от сигнала.

Софийският обществен съвет призовава още към поемане на отговорност от виновните.

"Обществото трябва да престане да се примирява с мутренското поведение на самозабравили се общинари и скандализираното дружество, упражняващо целенасочен терор върху гражданите в името на печалбите си", уточняват от съвета.

До исканата проверка от прокуратурата се стигна, след като миналата сряда "Център за градска мобилност" ЕАД нарисува с боя паркоместа върху скъпата настилка около театъра и започна да събира неправомерно пари от желаещи да оставят автомобилите си там.

Водещи

Най-четени