Протестиращ удари полицай 16.08 | 10:36

На ул. "Московска" напрежението ескалира

От Кремена Бедерева

Напрежение между полиция и протестиращи имаше на столичната ул. "Московска" преди минути, предаде агенция "Фокус". Протестиращите се опитаха да преминат по ул. "Московска” през кордона от полицаи, като ги бутаха. Полицаите обаче ги избутаха назад и не им позволиха да преминат през кордона.

Един от протестиращите удари полицай, вследствие на което беше избутан назад. В момента протестиращите се успокоиха и не се опитват да преминат през кордона. Полицейското присъствие на ул. "Московска” се увеличи значително. По-голямата част от протестиращите вече се връщат отново в посока храм-паметника "Св. Александър Невски".

На ул. "Московска” останаха около стотина протестиращи.

Представител на протестиращите отиде да говори с полицай от кордона, като гневно му каза: "Кои са онези там, че да стоят отделени от нас?", като визираше привържениците на правителството, които участват в контрапротеста.

Друг от протестиращите се обърна към полицаите по мегафон, като ги попита: "На какво основание пускате контрапротестиращите да са пред Храм-паметника "Св. Александър Невски"? Те нямат уведомление да стоят там, а да бъдат пред НДК."

Водещи

Най-четени