Протестът в Пловдив блокира основни булеварди 27.08 | 20:02

Началната точка на протестиращите е пред паметника на Съединението

От iNews.bg

Пореден протест в четвъртък – вечер се провежда в Пловдив с искане за оставките на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Радио Пловдив го следи на живо.

20.50 Асен Костов, организатор на протеста тази вечер, предложи след готвения национален протест в столицата на 2-ри септември, в който ще участват и пловдивчани, да няма традиционния за четвъртък протест в Пловдив на следващия ден. Предложението му обаче не бе прието.

20.45 150 души присъстват на протестния митинг пред паметника на Съединението. На него днешният организатор Асен Костов подчерта, че те се сменят като това е демократична възможност на повече хора да се изявят. Ако гражданите решат да предприемат гражданско неподчинение, ние ще следваме гражданите, а не те нас, каза Костов. На митинга е и лидерът на "Боец" Георгиев, който отказа да съобщи пред журналисти дали готвят блокади и палаткови лагери на ключово кръстовище. Той добави, обаче, че властта ще бъде отново изненадана. Предстои шествието.

Началната точка на протестиращите е пред паметника на Съединението като в 19 часа, когато трябваше да започне демонстрацията, на площада бяха малцина. 

Към 19. 30 към протестиращите се присъедини и лидерът на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев, който по-рано днес изненадващо поиска среща с кмета Здравко Димитров,  когото смятат за отговорен за "погрома" върху палатковия лагер миналата седмица, когато са иззети палатки и голям винил, собственост на БОЕЦ, които не били върнати досега. Протестиращите продължават да се събират. Те скандират "Оставка"

Протестиращите планират да преминат по Главната улица до площад "Централен”, по бул. "Цар Борис III Обединител” през Тунела и баня "Старинна” към Панаира и бул. "България”, след което по моста на Герджика, бул. "Руски" и  бул. "Шести септември” да се върнат до паметника на Съединението. Не е изключено те да блокират и кръстовище.

Протестът е разрешен до 22 часа, като в този период поетапно ще се затварят булевардите, по които минава шествието, автобусите от градския транспорт ще имат обиколни маршрути. 

Водещи

Най-четени