Първанов: Плевнелиев няма право на грешки 23.02 | 11:30

Президентът говори за мократа поръчка на Доган срещу Борисов и служебното правителство

От Александър Бакалов

Президентът на Република България Георги Първанов (2002 - 2012 г.) изрази съмения в интервю пред bTV, че сигналът за мократа поръчка на Ахмед Доган срещу Бойко Борисов е опит на ГЕРБ да подрони престижа на ДПС.

"Такъв документ не е минавал през мен. Помня сигнал за Сретен Йосич, но името на български политик не е споменавано в него. Намирам проявата на Борисов за доста необмислена, груба и вредна за България", споделя Първанов. "За него вариантът сега е по-изгоден, той стартира кампанията си с летящ старт".

Президентът каза още, че ролята на БСП за "паленето" на правителството е силно преувеличена, но левицата е по-готова да управлява от която и да било друга партия.

"Президентът трябва да сформира служебно правителство в изолирана обстановка" продължава Първанов. "Аз не искам да подхождам скептично, искам да вярвам, че президентът ще си свърши работата разумно и отговорно. В момента върху президента се крепи държавността и той няма право на грешки. Служебният премиер трябва да бъде добър управленец, може би най-добре икономически структури да е управлявал. Подозирам, че ще бъде политически неутрална фигура".

Водещи

Най-четени