Първанов: Трябва още работа, ако искаме да спечелим изборите 13.03 | 16:46

"БСП си остава най-голямата, най-мощната опозиционна сила", смята президентът

От Кремена Бедерева

"БСП си остава най-голямата, най-мощната опозиционна сила", смята Георги Първан президент на България (2002-2012 г.). Той каза това в Благоевград, попитан за оценката и впечатленията му за състоянието на БСП от обиколките му в страната.

Това по думите му е тежък въпрос и не би било сериозно да отговоря на него на крак. "Това, което мога да кажа, е, че БСП си остава най-голямата, най-мощната опозиционна сила, но ако искаме да спечелим изборите, а това е амбицията на всички ни, трябва още много работа", каза държавният глава.

"Работа, свързана с подготовката на управленските проекти, които са в ход в Националния съвет, работа, свързана с приобщаването и на други партии, на неправителствени организации, на партньори в предизборния процес и, разбира се, работа, свързана с укрепването на самите организации", посочи той.

На въпрос за заявената от Българския антифашистки съюз позиция, с която застава зад настоящия лидер на БСП Сергей Станишев, Първанов отговори, че това е една суверенна организация.

Водещи

Най-четени