РБ: Участието в инициативи на НАТО е български национален интерес 22.06 | 14:59

Ще отстояваме участието на страната като пълноправен, коректен и предвидим партньор в евроатлантическите структури, заяви Зеленогорски

От iNews.bg

Ще отстояваме участието на страната като пълноправен, коректен и предвидим партньор в евроатлантическите структури.

Това заяви днес в декларация на Реформаторския блок в парламента съпредседателят на ПГ Найден Зеленогорски, предаде БГНЕС.

Изпълнителният съвет, Парламентарната група и Гражданският съвет на РБ отстояваме националната сигурност и териториалната цялост на България като фундаментални ценности, гарантирани от пълноправното членство на държавата ни в НАТО, каза депутатът. Приобщаването на България към общия северноатлантически отбранителен съюз е безспорно и необратимо достижение на българската демокрация. То е резултат от дългогодишния стремеж на българския народ да се чувства защитен и сигурен член на семейството на демократичните и проспериращи нации.

Като парламентарна политическа сила, РБ ще продължи да бъде гарант за демократичното развитие на България, посочи Зеленогорски. Колективната сигурност в Европа, включително в нашия регион, се постига с общите инициативи на атлантическите съюзници. Българският национален интерес е да участваме активно и отговорно в тези процеси по глобална и регионална сигурност, уточни депутатът. Отговорност на политиците и партиите в България е да не допускаме злоупотребата със страховете на хората, отбеляза Зеленогорски.

Водещи

Най-четени