Разглеждат пенсиите на военнослужещите и военноинвалидите 11.06 | 18:37

Президентът обеща това да стане при изготвянето на бюджета

От Филипа Тодева

Реформата във въоръжените сили ще бъде завършена и армията ни ще бъде готова да отговори на предизвикателствата на ХХI век.

Убеден съм, че и след завършването на тази реформа Българската армия ще запази своето добро име и своя висок авторитет. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев, който се срещна днес на "Дондуков” 2 с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представителите на военно-патриотичните съюзи запознаха държавния глава със своята оценка за хода на реформата в Българската армия и изразиха надежда, че въпреки негативното влияние на икономическата криза, страната ни ще съумее да реализира проектите за модернизация на въоръжените сили.

Изразено бе удовлетворение от последователната държавна политика, насочена към съхраняване на достойнството на ветераните от войните. Военно-патриотичните съюзи очакват да бъдат взети необходимите мерки и по отношение на военнослужещите, които напускат системата на въоръжените сили, поради извършваната трансформация.

Във връзка с това президентът Плевнелиев посочи, че при изготвянето на Закона за държавния бюджет през 2013 г., ще бъде разгледан както въпросът за пенсиите на военнослужещите и военноинвалидите, така и за техните социални придобивки.

Според военно-патриотичните съюзи държавните институции трябва да направят необходимото за възстановяването и поддържането на военните паметници и гробища у нас и в региона на Югоизточна Европа.

 

Водещи

Най-четени