Разследват габровски лекар заради починала пациентка 22.01 | 13:16

Според предварителната проверка медикът е проявил немарливост

От iNews.bg

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72 – годишна,  вследствие на лекарска небрежност проявена от дежурен лекар от ЦСМП – Габрово въз основа на резултатите от извършена проверка след самосезиране на прокуратурата от местни и национални медии, и сигнал на близките на починалата. 

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство, въз основа на данните от извършена предварителна проверка, по сигнал на близките и самосезиране на прокуратурата от разпространената в публичното пространство информация за смъртта на жена, починала от масивен инфаркт с поставена диагноза гастрит. Според изявления на директора на ЦСМП Габрово лекарят от ЦСПМ е бил освободен поради несправяне с работата.

Започнато е разследване за престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 20.10.2019 г. в гр. Габрово е причинена смърт на 72 – годишна жена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при извършени два прегледа от екип на Център за спешна медицинска помощ при МБАЛ "Д-р Т. Венкова" Габрово, прием и стационарно лечение в Спешното отделение на лечебното заведение.

Водещи

Най-четени