Разясняват възможностите на Програмата за развитие на селските райони 24.03 | 07:40

Земеделците ще бъдат запознати с условията за кандидатстване по мярка 213 „Плащания за Натура 2000 за земеделски земи”

От Кремена Бедерева

На среща-дискусия със земеделските производители от района на Пловдив ще обсъждат информационната кампания на МЗХ, по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Дискусията със стопаните от региона ще започне в 10 часа, в парк-хотел Империал. По време на срещата експерти от Министерство на земеделието и храните и експерти от службите за съвети в земеделието ще разясняват възможностите, които дава ПРСР, съобщават от МЗХ. От 13.30 часа министърът на земеделието и храните  Мирослав Найденов ще вземе участие в пресконференцията.

Акцентът в срещата ще се поставя върху усвояване на гарантираните бюджети по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства”; изпълняване на бизнес плановете на вече одобрени кандидати  по мярка 112 за млади фермери; потенциални  бенефициенти по мярка 142 "Създаване на организации на производители”; повишаване интереса на земеделските производители към мярка 214 "Агроекологични плащания” от ПРСР.

Земеделците ще бъдат запознати с условията за кандидатстване по мярка 213 "Плащания за Натура 2000 за земеделски земи”, както и с други актуални въпроси по мерките от Програмата. 

Водещи

Най-четени