Район "Изгрев" вече има нов кмет 14.03 | 14:52

Столичният общински съвет избра Цветомир Жеков

От Елена Кирилова

Цветомир Жеков е назначен от Столичния общински съвет за кмет на столичния район "Изгрев”, съобщава агенция "Фокус”.

Причината за избора на нов кмет е, че Йорданка Фандъкова поиска оставката назначения на поста Димитър Димитров. Тя мотивира желанието си с начина, по който той е определял възнагражденията на служителите на администрацията.

На 13 март столичният кмет внесе в дневния ред на днешното заседание на Столичния общински съвет доклад, в който посочва, че предлага Жеков за нов кмет на район "Изгрев”.

Малко преди началото на тайния вот, Жельо Бойчев, общински съветник от БСП, обяви, че съветниците от левицата няма да подкрепят предложението на Йорданка Фандъкова. По думите на Бойчев те не познават кандидата и желаят първо да се запознават с хората, които ще заемат толкова важни постове.

В отговор на това председателят на СОС Елен Герджиков заяви, че Жеков вече е добре познат на всички, поради факта, че е вече е бил заместник-кмет.

Жеков беше избран с 34 гласа "за” и 8 "против”. Няма въздържали се. Има само една недействителна бюлетина. Новият кмет на район "Изгрев” се закле пред Столичния общински съвет.

Водещи

Най-четени