Реката в Дряновo наводни града, във Варна четирима се издирват след потопа 19.06 | 21:27

Наложил се е евакуация на населението в Килифарево

От Филипа Тодева

Обстановката в страната е много усложена заради обилните валежи. На няколко места в страната има сериозни наводнения, които са нанесли огромни щети. Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира.

Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията" уточниха от полицията. Реката, която минава през Дряново, е излязла от коритото си. Наводнена е централната част на града. Няма застрашени хора. Обилен дъжд е валял и във Варна. Най-сериозно е положението в кв. "Аспарухово" в града. По данни към момента четирима души се издирват.

На всички места, където има създадени усложнение от обилните валежи, е създадена необходимата организация. Служителите на МВР работят в съответствие с плановете за действие при подобни ситуации. Централен щаб в ГДПБЗН работи за координиране на дейностите за овладяване на ситуацията.

Водещи

Най-четени