Реформаторите: Каране в насрещното по магистрала е опит за убийство 11.03 | 12:05

Настимир Ананиев и Антони Тренчев настояват глобите за фрапантни нарушения на пътя да са максимално високи

От iNews.bg

Шофирането на в насрещното платно на магистрали и скоростни пътища на практика е опит за убийство. Затова и санкциите за шофьори, които си го позволяват, трябва да бъдат жестоки. Това заяви председателят на транспортната комисия в парламента и депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев. Именно поради тази причина той, заедно с колегата си Антони Тренчев, са внесли предложението за драстично увеличаване на глобата за подобно провинение.

Според Ананиев, първоначалната идея е била тя да бъде 1000 лв. Предвид фактите, че подобно деяние на практика застрашават сериозно живота на невинни хора, а водачите стават все по-безразсъдни, е било взето решение да се предложи глобата да стане 3000 лв. Освен това на заловен да кара в насрещното на магистрала или скоростен път шофьор ще му се отнема книжката за 6 месеца.

Именно с такива санкции депутатът смята, че положението по пътищата у нас ще може да се подобри след все повечето катастрофи, ранени и загинали. Според Ананиев чрез драстичните санкции ще се постигне възпиращ ефект. Вчера парламентът прие предложението на Настимир Ананиев за максимално удължаване на срока между двете четения на Закона за движение по пътищата на 3 седмици, за да се осигури достатъчно време за внасяне на промени от народните представители.

Водещи

Най-четени