Реформаторите ще бранят плоския данък от „демагога“ БСП 13.01 | 16:19

От популизъм ГЕРБ олевява, а БСП пуска фантасмагории с бейбибум, смята Антони Тренчев

От iNews.bg

"Плоският данък трябва да се запази, за да има предвидимост за бизнеса. Реформаторският блок категорично ще се бори за това. Трябва да се върви към по-ниски прагове на облагане, занижаване на ДДС, повече конкуренция и частна инициатива. А не както иска БСП - да сме равни в нямането, да раздаваме пари, които нямаме и да вдигаме данъците като краен ефект от левия популизъм". Това заяви по "България он ер” депутатът от ДБГ и Реформаторския блок Антони Тренчев.

Той обясни, че на 28 януари е първият съюзен конгрес, на който РБ ще препотвърди формулата и ще мобилизира структурите си в страната, ще задвижи процедурите по индивидуално, групово и гражданско членство в Блока.

"РБ има коалиционно споразумение, независимо че ДСБ напусна. Ръководството им така реши, не самите хора вътре в партията. Вътре в РБ има повече пресечни точки от разделителни линии", твърди Тренчев. Той е убеден, че РБ продължава напред и в следващия парламента ще бъде силен фактор.

На въпрос за ГЕРБ, той отговори, че те са членове на ЕНП, както и партиите от РБ, но "понякога ГЕРБ тежко олевяват и е трудно да бъдат различени от идеите на БСП".

"От друга страна, на БСП като им замирише на власт, изпадат в типичния си ляв популизъм, каквато е новата им идея за бум в раждаемостта, както и да обявяват жилищни кредити за млади двойки, които нямало да плащат лихви по кредитите си. Това означава държавата ли да ги плати и държавата ли да влиза в дългове? От кого ще вземат – от учителите, лекарите, от санирането ли? Това са фантасмагории, демагогия и няма да мине номерът на БСП", отсече депутатът от ДБГ.

Той не изключи нови протести на десните против левия популизъм. Освен това според него предизборна коалиция на РБ с ГЕРБ е невъзможна поради разминаванията между двете формации.

Попитан за новата дясна формация - на Христо Иванов, той отговори, че "посланието "няма ляво, няма дясно” дава знак, че се определят не като дясна партия, а като ляво-либерален модел".

Тренчев постави оценка много добър 4,50 на работата на РБ в управлението. "РБ постигна промени в Конституцията, които не са правени от 20 години, постигнахме засилена роля на Инспектората на ВСС, раздели се ВСС на колегии, въведе се явното гласуване. Пръстовият отпечатък намали източването на касата в здравеопазването, в образованието се провежда голяма структуроопределяща реформа за първи път от 20 години също. Показахме воля за модернизиране на армията, икономическият ръст на страната е втори в Европа. Електронното гласуване е един от най-добрите резултати от участието на РБ в управлението и ефектите от него ще се виждат тепърва", изтъкна Тренчев.

Водещи

Най-четени