Решено: От 1 юни билетчето в София става 1,60 лв. 25.03 | 14:39

Картите и другите документи за градския транспорт обаче няма да поскъпват

От iNews.bg

От 1 юни билетът за столичния градски транспорт ще трува 1,60 лв. В момента цената му е 1 лв. Предложението е на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София.

"Целта е да се намали използването на билет за еднократно пътуване, тъй като в момента едва 15% от пътниците го ползват", обясни изпълнителният директор на дружеството Симеон Арнаудов, цитиран от Дарик.

Цените на картите за градския транспорт ще се запазят, потвърди пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че Столична община всяка година дава 95 млн. лв., за да се задържи по-евтина цената на картите.

"Над 60% от пътуващите с градски транспорт ползват карти: за пенсионери, ученици, инвалиди и това е дотацията, която ще продължи", увери кметът.

Темата за поскъпване на еднократния билет за столичния транспорт бе повдигната преди два дни. Тогава зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов каза, че цената му ще бъде вдигната с 50 ст. и ще стане 1,50 лв. Той обаче уточни, че ЦГМ ще излезе с окончателно предложение до края на март.

"Нашата цел е да се гарантира на хората, които ежедневно използват градския транспорт, да имат възможно най-ниски цени. Стремежът ни е насочен към използване на различни видове карти, които са с по-дълъг период от време", коментира в сряда зам.-кметът Иванов.

 

 

Водещи

Най-четени