Родителите на Мирослава ще обжалват присъдата на Заека 12.06 | 17:26

И до живот зад решетките му е малко, смята майката на убитото момиче

От Христина Рафаилова

Почернените родители на убитата Мирослава ще обжалват присъдата на Марио Любенов – Заека, информира БТА. Окръжният съд в Перник му наложи 25 години затвор за това, че е отнел живота на 17-годишното момиче. 

"И до живот да му дадат, пак няма да съм спокойна", каза майката на Мирослава – Емилия Шумкова, след като чу присъдата на магистратите. 

"Прокуратурата, МВР и ГДБОП затвориха кръга на делото. Стойчо се самоуби, поне на документи, Марио се призна за виновен това е всичко", каза тя. Според нея двамата може да са само изпълнители на мокра поръчка, зад която стои някои друг. 

Майката на брутално убитото момиче смята, че признанията на Любенов, които му осигуриха 25-годишна присъда вместо доживотна, може да са направени под натиск.

Заека изненадващо пое отговорността за смъртта на Мирослава. След заседанието на съда днес адвокатът му обаче отрече той да е правил признания за убийството ѝ. За момента не е ясно дали осъденият ще обжалва на по-висша инстанция. Защитникът му каза, че ако зависи от него, това ще се случи. 

Водещи

Най-четени