Росен Плевнелиев: Продължаваме напред* 30.10 | 21:52

Маргарита Попова: Това е победа!

От Ивелина Георгиева

Нашата кауза е една модерна България, ще работим денонощно за европейското развитие на България. Това каза спечелилият президентските избори, според първите данни, кандидат на ГЕРБ Росен Плевнелиев на влизане в НДК, предаде репортер на iNews.

"Ние се чувстваме изключително мотивирани, продължаваме напред”, каза Плевнелиев.

Той благодари на всички, които са подкрепили двойката на ГЕРБ. "Ще работим прозрачно. Българското президентство ще бъде изпълнено с ново съдържание”, подчерта той.

"Подкрепата от българските граждани ни мотивира още повече. Нашата кауза е една модерна България", категоричен бе той.

"Битката беше между партии и в нея се видя какви са резултатите. Ние се чувстваме изключително мотивирани и отново благодари на всички, гласували за него. Имаме сключен ясен договор с хората, които ни подкрепиха, а именно - да работим денонощно за европейското развитие на страната", каза още Плевнелиев.

Според него Президентството още от първия ден, в който застъпи в него, ще работи прозрачно и открито. "Ще видите, че българското президентство ще бъде изпълнено по нов начин със съдържание", обеща Плевнелиев.

"Аз искам да отворя вратите на президентската институция за граждани. 2020 искаме да имаме икономика, доходи и социално развитие, но всичко това минава през дългосрочен план за развитие. Президентството ще бъде изградено като една стратегическа институция", зарече се още бъдещият президент на България.

Вето ще се налага винаги, когато има аргументи, обеща Росен Плевнелиев, като каза, че "ние няма да пречим, чувстваме се като тези, които ще работим денонощно по националните въпроси".

"Президентството ще се превърне в стратегически център, където ще се провеждат дебатите за бъдещите приоритети на страната". Това заяви новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев по време на пресконференцията след втория тур на изборите.

Плевнелиев обеща, че ще отвори вратите за гражданските институции, където ще се дебатира ново ноу-хау за просперитета на страната. Най-важното обаче е, че в президенството няма да се учредяват партийни сдружения, визирайки проекта "АБВ".

Реформата в системата на правораздаването ще бъде в центъра на вниманието, подчерта Плевнелиев. Сред фокуса на вниманието ще бъдат още реформата в пенсионната система, развитието на електронното правителство и подобряването на бизнес средата.

В сферата на външна политика фокусът ще бъде насочен върху проблемите на енергийната ефективност и либерализацията на енергийните пазари. Ще се работи и в посока страната ни да не се опасява, че някой може да спре кранчето на газта. 

"Тази вечер българите и България потвърдиха европейското и евроатлантическо сътрудничество на страната. Това е победата!", заяви Маргарита Попова. По думите й избирателите са казали на кого имат доверие и на кого вярват. Те са избрали  ГЕРБ, защото са убедени, че този избор може да води България по европейския й път.

"Ние ще ви представляваме достойно пред България и света", увери тя. Попова благодари и на българите в чужбина, и на тези, които не са гласували за тях. "Българинът по природа е критичен и трудно дава доверие, но ви уверявам, че работим така, че много скоро те ще разберат, че са могли да дадат гласа си за нас", каза тя.

*Информацията е актуализирана към 22.30 часа.

Водещи

Най-четени