Румяна Ченалова: Френските фирми не били откраднати, а декапитализирани 10.12 | 09:42

Панайот Велков е различен от останалите синдици, призна съдията от СГС

От Кремена Бедерева

Много важна е колаборацията на съда и синдика, трябва да има взаимно доверие, трябва да има психологически комфорт, когато се работи. Всеки съдия работи с определен брой хора, с които работи най-добре.

Това обясни в ефира на bTV съдия от Софийски градски съд (СГС) Румяна Ченалова, която беше обвинена от френския посланик за това, че е спомогнала за кражбата на френски фирми чрез назначаването на станалия известен покрай TV7 Синдик Панайот Велков.

Макар специално да подчерта, че няма близки отношения с него, тя призна, че "Велков е различен от останалите синдици, неговата работа не е толкова формална. Той е активен, буквално живее в тези дружества”.

Ченалова призна, че го е назначавала и преди (макар и само за 6 дни), но посочи, че не е лъгала ВСС при изслушването си, когато е казала, че не помни конкретната ситуация.

Магистратът продължи с контраатаката си срещу "Белведере Дистрибуция” ЕООД и "Домейн Менада” ЕООД, като заяви, че те са декапитализирани и ръководствата им са нарушили разпоредбите на синдика.

От своя страна тя заяви, че френският посланик е бил заблуден и са му били поднесени неверни данни.

Адв. Мартин Апостолов от Съвета на директорите на ТЦ-ИМЕ заяви, че подобна схема има и в това дружество, чрез което преди години семейството на депутата от ДПС придоби първите си вестници.

Водещи

Най-четени