С вота на недоверие ДПС бяга от гафа с Балканската война 14.11 | 10:17

Според Мирослав Найденов хората на Доган вече стягат редици за изборите

От Диана Цветкова

С подготвяния вот на недоверие срещу правителството ДПС се опитва да разсее вниманието от гафа на Ахмед Доган, който сравни Балканската война с Възродителния процес.

Така министърът на земеделието Мирослав Найденов коментира пред bTV инициираното от хората на Доган гласуване в парламента. Според него ДПС вече затяга редиците си за предстоящите избори.

"Според мен се цели стягане на редиците и преди всичко отклоняване на вниманието от този голям гаф, който лидерът на тази партия направи в Казанлък", заяви Найденов. Той очевидно визира случая от Кърджали, където ДПС лидерът коментира случая с ген. Васил Делов.

Тогава Доган заяви, че Балканската война е един своеобразен възродителен процес и е била война за етническо прочистване.

Найденов коментира и случая с кмета на Съединение Георги Руменов, който преди два дни мина от партия БСП в ГЕРБ. Според земеделският министър не може да се говори, че управляващата партия си пазарува кметове, каквито коментари се появиха.

"На изборите гласуват хората, ние го правим не заради кметове, а заради хората. Те ще гласуват на изборите, те виждат какво се прави. Постоянно се откриват нови обекти по Програмата за развитие на селските райони, което е в моя ресор. Така че хората го ценят и те гласуват, независимо дали кметът има някаква принадлежност към определена политическа сила", коментира Найденов.

Министърът коментира и предстоящия ски сезон на Витоша. По думите му сезонът ще го има, но няма да е прекрасен и ще е със стари съоръжения и писти, заради блокирането на промените в Закона за горите.

"Не се случиха намеренията за съвременен ски център на километри от столицата. Заради блокадата на промените в закона. Тези писти са отдадени на концесионера за този сезон, но не са подновени, над 40-годишни са. Инвеститорът нищо няма да направи при този закон. Провалиха се намеренията за един прекрасен сезон. Ще има сезон, но със старите писти и съоръжения, дано да няма инцидент”, добави земеделският министър.

Анонсира и че днес (14 ноември) ще присъства на среща с астрономите от Националната обсерватория в "Рожен", която е пред затваряне на врати заради недостиг на средства. На срещата ще се обсъдят възможности как обсерваторията да бъде подпомогната, за да не се стига до затваряне.

Водещи

Най-четени