С ред инициативи отбелязват Световния ден за борба със СПИН във Видин 01.12 | 10:29

Доброволците ще раздават рекламни материали и брошури в обществени заведения и училища

От Силвия Стоядинова

Общинският младежки съвет по наркотичните вещества и Младежкия червен кръст, членове на Младежкия парламент и Центъра за обществена подкрепа във Видин ще отбележат за пета година Световния ден за борба със СПИН.

Доброволци ще посетят обществени учреждения и училища, в които ще се раздават рекламни материали и брошури.

В деня на проявата доброволците ще поставят червената панделка – символа за съпричастност на служителите от общинска и областна администрации, на граждани на възлови места в централната част на града; ще раздават флаери и други информационни материали.

Кулминацията на проявите ще бъде в спортна зала "Фестивална”, където от 18.00 часа ще започне най-голямата атракция на тази мащабна проява, а именно петото издание на "Мача на звездите” между "СЕВЕРА” и "ЮГА”.

По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата от Видин се сформираха два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Учебните заведения символично са разделени на север и на юг от историческия музей /Турски конак - Колука/.

Във видинските училища чрез гласуване са попаднали най-изявените баскетболисти в звездните отбори на Севера и Юга. По време на надпреварите ще се организират игри с публиката, като най-интересна се очаква да бъде тази за точно попадение "кош” от централната линия с награда 100 лева”, обясни Красимира Елисеева, общински мениджър на програма «Превенция и контрол на ХИВ/СПИН, цитирана от Фокус.

Доброволци на младежките организации ще раздадат на всички червената панделка - символ на съпричастност, флаери, информационни материали и над 3 000 презерватива по време на кампанията в зала "Фестивална”, която по традиция ще бъде открита от кмета на град Видин инж. Румен Видов.

Транспарант с мотото на тазгодишната кампания "Презерватирай се!”, специална украса и купа за победителите ще очакват зрителите във видинската зала.

В паузите на мача участие в програмата ще вземат младежите от клуба по улични танци, а фолклорна студия при ансамбъл "Дунав” с ръководител Ерик Петров ще даде началото на вечерната кампания.

Водещи

Най-четени