Световен ден за борба със СПИН 01.12 | 07:11

Студенти фармацевти ще раздават брошури и презервативи

От Елена Коцева

По повод Световния ден за борба със СПИН, от 9.30 ч. на сградата на Министерство на здравеопазването ще бъде спусната Червена панделка.

В 16.00 часа от площада пред Народния театър "Иван Вазов” ще потегли шествие на доброволци на Червения кръст, което ще премине по бул. "Цар Освободител” и ще завърши в подлеза на метростанция "Софийски университет”.

Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, ще предостави витамини за хората, живеещи с ХИВ/СПИН, които получават терапия в специализираните сектори за лечение на пациенти с ХИВ в София, Варна, Пловдив, Плевен и Стара Загора.

Българска студентска фармацевтична асоциация планира раздаване на презервативи и информационни материали на 01.12.2010 г. от 11:00 до 16:00 часа на територията на Фармацевтичен факултет към Медицински университет, гр. София.

Освен това по време на кампанията на ключови места в градовете ще бъдат раздадени брошури, указващи кабинетите, където всеки може безплатно и анонимно да се изследва за ХИВ.

Световният ден за борба със СПИН ще бъде отбелязан с различни инициативи и информационни кампании в цялата страна.

Кампанията се организира за седма поредна година от Министерство на здравеопазването и Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Коалиция "АНТИСПИН”.

Основната й цел е да допринесе за намаляване на новите случаи на инфектиране с ХИВ/СПИН и подобряване на качеството на живот на хората с ХИВ/СПИН

Водещи

Най-четени