Свързани ли са палежите на паметници на културата в Созопол? 17.11 | 16:53

Работи се по версията за умишлен палеж. До дни се чакат резултатите от експертизите

От Диана Цветкова

Умишлен палеж е версията, по която полицията работи за изгорялата сграда в Созопол, независимо, че официално се говори за късо съединение като причина, съобщава bTV.

Полицията работи и по версията, че има връзка между палежите на различни къщи – паметници на културата в Стария град, които са поне пет за последните две години.

Тази сутрин беше подновен огледът на унищожената от огъня къща, в която загинаха съпругата на ресторантьор от Добрич и нейните родители.

Днес пожарникарите откриха тялото и на третата жертва. Търсенето беше затруднено заради опасността от рухване на сградата.

Към момента е известно, че първият етаж, където е възникнал пожарът, не е бил обитаем и там не е имало електрически уреди. Към момента не са открити следи от запалителна течност. Самата къща е застрахована.

До понеделник трябва да са готови резултатите от назначените експертизи, като към момента разследващите казват, че е рано да се говори за точната причина за пожара.

Въпреки че 90% от постройките в Стария град са дървени, местната противопожарна служба разполага само с един автомобил, един шофьор и един пожарникар, отбелязва медията.

Водещи

Най-четени