Сградите на МВР стават по-хубави 06.03 | 08:05

От ведомството се готвят за ремонти

От Цанка Донкова

Сградите на МВР ще станат по хубави. Това ще се случи, след като от ведомството се готвят за ремонти на основните бази в страната. Вече са пуснати предварително обявления за няколко обществени поръчки, съобщава в. "Труд".

Първата е за основен ремонт за централата на МВР на столичната ул. "6 септември" № 29. Прогнозната стойност е 600 000 лева без ДДС. Предполага се, че става въпрос за подмяна на дограми и други вътрешни поправки, тъй като сградата е паметник на културата и не може да се променя външният облик.

Учебният полигон в Монтана също го очаква основен ремонт и довършване, като се предвижда, че за целта ще се използват малко над 3 млн. лв без ДДС. Ще се реновират изцяло и помещенията на специализираните полицейски подразделения във Пловдив и Варна. Прогнозира се цената да е общо 5,4 млн. лв. без ДДС. Ще се изгражда и нов корпус към Института по криминалистика и криминология за около 2 млн. лева без ДДС.

Около 145 000 лв. без ДДС са предвидени за ремонти на покриви на сгради на МВР. Готви се и подмяна на прозорци и врати в базите за отдих в Созопол и Долна баня, става ясно от предварителното обявление.

В бюджета на МВР за тази година за капиталови разходи са предвидени близо 14 299 000 лева.

Водещи

Най-четени