Сидеров: Ще сезираме за проявление на дискриминация Борисов 16.05 | 16:48

Самият Борисов разделил избирателите, смята лидерът на "Атака"

От Кремена Бедерева

Борисов благодари на Валери Симеонов от Национален фронт за спасение на България (НФСБ) - на един-единствен политик. А Симеонов нарича избирателите на "Атака" прости, пъти, лумпени.

Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров на извънредна пресконференция.

Сидеров припомни, че самият Борисов наричаше българския народ "лош материал".

Според Сидеров Борисов и въпросният политик трябва да получат морално заклеймяване, тъй като самият Борисов раздели избирателите и демонстрира расова, възрастова и етническа дискриминация.

"Къде са комитетите, които се занимаваха с мен", запита риторично Сидеров.

"Това е абсолютно недопустим расизъм. Аз съм решил да сезираме за проявление на дискриминация Борисов", обяви Сидеров.

"Няма как да подкрепя партия и ръководство на партия, което остави 400 хил. безработни, 100 хил. фирми фалираха и се прегръщаше с Ердоган непрекъснато", категоричен бе Сидеров. "В държавническо отношение не съм чул нито едно ясно намерение."

Явно ГЕРБ се готвеха да си осигурят 120 мандата с надписаните бюлетини и да си направят мнозинство по фалшив начин, смята Сидеров.

Няма да подкрепим правителство на партия, отговори Сидеров на въпрос ще подкрепи ли "Атака" БСП.

"Юнашко доверие на никой не давам повече." Според лидера на "Атака" "нито силует, нито костюм, нито алаброс ще подкрепим. Ние партии не подкрепяме".

Сидеров продължи: "Борисов чак на петия ден се осмели да застане пред камерите да обяви, че е победител. Ами, като Сталин след шок и запой, застава да каже."

Не знам дали са по-добър вариант евентуални предсрочни избори, каза още Сидеров. Според него на власт трябва да има хора, които искат разследвания на правителството на ГЕРБ и на Марин Райков, което е също на ГЕРБ.

Най-четени