Силният вятър събори клон върху жена в центъра на Ямбол 08.10 | 14:38

Тази сутрин в Сливен бе измерен пулсиращ северозападен вятър със скорост 89 км/ч.

От Кремена Бедерева

Голям клон, отчупен от силния вятър, падна върху жена в центъра на Ямбол, предаде Радио "Фокус”-Сливен.

Инцидентът стана на ул. "Търговска” минути след 13.00 часа пред очите на десетки минувачи. Само на няколко метра се намира основно училище "Кирил и Методий”.

42-годишната пострадала е откарана с линейка, която пристигнала почти 25 минути след подаването на сигнала. Според притеклите се на помощ на жената, инцидентът може да се повтори, тъй като почти всички дървета на централната улица имат изгнили клони. Част от тях казаха, че дори ги е страх да вървят по улиците.

От Общинската администрация съобщиха, че незабавно е сформирана комисия, която да извърши оглед на състоянието на дърветата в града, а отстраняването на сухите клони ще започне веднага щом позволят климатичните условия.

Тази сутрин в Сливен бе измерен пулсиращ северозападен вятър със скорост 20-24 м/сек или около 89 км/ч, съобщиха от Метеорологична станция Сливен.

Община Бургас пък призовава гражданите и особено възрастните хора, днес, да бъдат внимателни, когато излизат навън. Сигнали за метеорологичната обстановка гражданите могат да подават на дежурните телефони в общината: 841 560 или 907 218, съобщиха от общината.

Прогнозата на метеоролозите сочи, че днес през източните райони ще премине бързоподвижен студен фронт. Вятърът ще се обърне от запад, по-късно от северозапад и ще се усили като поривите ще достигнат до 12 – 15 м./сек. или до 44 км./ч.

Ще има значителна облачност и на места ще превали предимно слаб краткотраен дъжд. Ще нахлуе студен въздух и температурите почти няма да се повишават. Днес, за Бургас те ще бъдат - минимални 20 и максимални 22 градуса.

Скоростта на вятъра се очаква да отслабне най-рано привечер. Още през следващото денонощие облачността бързо ще намалее и през деня ще преобладава слънчево, но хладно време. Вятърът ще отслабне и постепенно ще се обърне от юг-югозапад.

До 84 км/час достигна скоростта на вятъра тази сутрин в Русе. Това съобщиха за БТА от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Към 9 часа скоростта му е намаляла и варира между 36 и 51 км/час, като на моменти достига и до 65 км/час, обясниха метеоролозите. Отправено е и щурмово предупреждение до всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав.

Водещи

Най-четени