Симеонов се застъпи за отварянето на заведенията 25.01 | 12:03

Тя трябва да заработят на 4 февруари, много по-безопасни са от класните стаи, смята той

От iNews.bg

Ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари. Това каза в Бургас зам.-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от БНР. Той подчерта, че връщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училище е много по-рисково от отварянето на кафенетата и обектите за хранене.

В училище децата поддържат по-близки отношения, докато в заведенията се спазва дистанция, каза Валери Симеонов.

"Няма как да се прехвърли заразата, при положение че е спазена дистанцията между масите и заведението е на 50%. Рискът е много по-малък от една учебна стая. От тази гледна точка смятам, че искането на ресторантьорите са основателни."

Относно дискотеките и нощните клубове той заяви, че съвсем по друг начин стоят нещата с тях.

"Там категорично не трябва да се допуска отваряне. Обикновено там се употребява в по-големи количества алкохол, падат задръжките, страховете. Младите хора общуват, танцуват, прегръщат се. Всичко това би способствало за бързото разпространение на заразата". 

На предстоящите парламентарни избори НФСБ отново ще бъде в коалиция с ВМРО, каза Валери Симеонов. По думите му форматът на патриотична коалиция е успешен и може да бъде разширен с участието на още партии с патриотични програми. 

Водещи

Най-четени