Складове с боеприпаси пламнаха на метри от блокове в Бургас (ДОПЪЛНЕНА) 09.12 | 16:55

Сградите са на жандармерията, огънят е локализиран на територията им

От iNews.bg

Голям пожар в бургаския жилищен квартал "Изгрев". Пламъците са избухнали следобед. Горят стари складове с боеприпаси на жандармерията, съобщава Нова телевизия.

Цялата пожарна е вдигната под тревога. Засега не е официално съобщено какво се съхранява в складовете, които са с обща площ от 700 квадратни метра. Складовете на жандармерията, както и административната сграда на службата се намират на метри от жилищните блокове.

Според информация на бТВ са се запалили съблекални. Пет екипа на пожарната гасят пламъците. Огънят е локализиран на тези 700 кв м.

За щастие няма пострадали хора. Засега не е ясна причината за възникването на пожара.

От МВР съобщиха, че сигналът за пожара е постъпил към 15:25 ч. Той е възникнал в помещения на бул. "Стефан Стамболов. Незабавно към мястото са насочени пет противопожарни екипа и четири полицейски патрула. Районът е отцепен, и към момента продължават гасителните действия.

По първоначални данни, пожарът се разпростира на около 700 кв.м, обхванал е покрива на конструкция от дървен гредоред – сервизни помещения на бургаската жандармерия. Няма пострадали хора, не съществува опасност за съседни сгради, потвърждават от МВР.

Водещи